SUMMARY: Problem trying to run OW

From: Gary Richardson (
Date: Tue Oct 29 1991 - 20:09:28 CST

Hi all,
        WIth the great help of sun-managers, I've got Open Windows running. I needed
to add a patch to my libresolv.a and remake my so it searches my
local hosts file before looking to dns for "localhost". When I added the patch,
OW worked fine. The patch is located on:[12].Z

My thanks goes to for helping me with this. Also thanks go to
the following people for their advice:

Below is my original request, and thanks again to all who helped me.

----- Begin Included Message -----

>From Wed Oct 23 19:15:55 1991
Return-Path: <>
Date: Wed, 23 Oct 91 14:48:51 EDT
From: (Gary Richardson)
Subject: Problem trying to run OW

Hi all,
        I have a SS1+ running 4.1 and I just decided I wanted to load and
run Openwindows2.0 on it. I got the SW loaded and added the proper path
to my path (/apps/openwin/bin and /apps/openwin/bin/xview). I ran the
command "openwin" and got this error:

{} openwin
Unable to resolve host localhost
/apps/openwin/bin/xinit: No such file or directory (errno 2): unable to connect
to X server

Now, I read through the OW install manual, and the only time it mentions
anything about "localhost" is when your machine is NOT on a network. But
I am on a network (not running NIS if it makes a difference). I have an
entry for loacalhost in my /etc/hosts file: localhost loghost

I'm not sure where to turn. Does anyone have any ideas or hints or a FM
I can go to (I've read through the "OpenWindows Version 2 Installation and
Start-Up Guide").

TIA and I'll post the solution if and when I get one!!


----- End Included Message -----

This archive was generated by hypermail 2.1.2 : Fri Sep 28 2001 - 23:06:17 CDT