SUMMARY : lpd sending mails

From: Eckhard Rueggeberg (
Date: Mon Nov 18 1991 - 08:13:37 CST

Original question :

> Last week, I asked the Netland a question for which I got only
> 3 answers, and none of them helpful (thanks anyways), so I dare
> to ask you all again, adding a bit more information I recently
> found out. Perhaps someone has another idea.
> I have a puzzling problem with the spooling system. I have a
> print(file,compute,NIS)server 4/470, 3 diskless and 2 dataless
> clients, all running 4.1.1, and sometimes a user gets a mail
> from the server printer daemon saying :
> Your printer job (test.dvi) could not be printed
> The problem occurs ONLY for one printer, and ONLY when printing
> from remote.
> So my questions are : Why does the spooler send the mails, and how
> could I force this feature for sending mails when there REALLY is
> a problem I would like the users to know ?

Sorry, I had completely forgotten to mention that I installed an lpd
related patch, i.e. 100305-0x. I don't remember the version, I installed
at least three different versions because the first two were as buggy as
the original lpd. Claus told me -03 creates this problem, Ian said -04
and -05 are buggy, and Per recommended to install -06, which I did, and
everything is fine since then.

Nobody could tell me how to use the mailing feature :-(

Thanks a lot to

Claus Assmann <>
Angela Thomas Hoynowski <>
stern@sunne.East.Sun.COM (Hal Stern - NE Area Tactical Engineering)
Hans van Staveren <> (Ian MacPhedran)
Steve Bellenot <> (Per Hedeland)

Eckhard R"uggeberg

This archive was generated by hypermail 2.1.2 : Fri Sep 28 2001 - 23:06:16 CDT